Inspiration til Sankt Hans - bål, dans, fine blomsterkranse og skønne outfit

 

Sankthansaften, sommersolhverv og midsommer nærmer sig. Den vigtigste dag på året hvis du spørger vores kreative direktør og stifter Camilla Gullits. Hun elsker at fejre midsommer og lyset.

Hos Camilla og hendes mand Nikolaj, er aftenen fyldt med hyggelige traditioner, smil og kærlighed i selskab med deres familie, gode venner og flere og flere af deres børns venner og nu også børnebørn. Det betyder der er mange generationer der samles denne aften, og det giver en helt særlig stemning af nærvær og liv.

Der bliver bundet smukke blomsterkranse og spist middag ved langbordet ved søen. Jordbærrene er røde og trukket på strå og honningen er nyslynget. Bålet tændes og der synges klassiske sange ud i den lyse nat. 

Herunder får du inspiration til hvad du kan have på til sommerens fester i det danske og til tider uforudsigelige sommervejr. Om det er stiletter, klip klappere eller sneakers, der passer til lejligheden, er op til dig. Vores styles kan styles både op og ned, og bruges til både hverdag og fest.

Pssst! Husk en lun, lækker strik til når solen går ned. 

Rigtig god Sankt Hans <3 

 


1. SARA tørklæde, limited edition farve / 2. LINA stropkjole i GOTS-certificeret økologisk bomuld / 3. LINA lang skjortekjole i crispy øko bomuld / 4. CECILIE top i hør/økologisk bomuld - fremstillet af solenergi / 5. CECILIE buks i hør/økologisk bomuld - fremstillet af solenergi / 6. ANASTASIA t-shirt i silke/cashmere / 7. SUNIL sweater - strikket i hånden / 8. CECILIE buks i hør/økologisk bomuld - fremstillet af solenergi / 9. SUN stribet solhat håndhæklet i hamp/bomuld / 10. HELENA cardigan i blød uld/cashmere / 11 JOSEPHINE top i blød uld/cashmere med feminint mønster / 12. CECILIE nederdel i hør/økologisk bomuld - fremstillet af solenergi / 13. BEACH stribet taske håndhæklet i hamp/bomuld / 14. CECILIE skjortekjole i hør/økologisk bomuld - fremstillet af solenergi 15. SPUN tørklæde i ren cashmere / 16. BEACH taske håndhæklet i hamp/bomuld 17. SUN solhat med blonde håndhæklet i hamp/bomuld 18. ESTHER cardigan i chunky uld/cashmere / 19. LINA nederdel i GOTS-certificeret økologisk bomuld / 20. FILIPPA cardigan i blød silke/cashmere  

For Camilla, er Sankt Hans en festdag, og som vært hun går igang med forberedelserne i god tid. Traditionen tro, samles familie og gode venner først på eftermiddagen for at binde smukke blomsterkranse ud af sæsonens blomster. Delikate pæoner, duftende roser blandet med fine grøftekantsglæder.

Knitrende Sankthansbål ved søen, Midsommervisen, sang, musik og hyggeligt samvær mens solen går ned.

Vidste du at...?

Sankthansaften d. 23. juni symboliserer fejringen af sommersolhvervet, som falder d. 21. juni. De lyse og milde junidage, hvor dagene er længst og nætterne er lyse og korte. At fejre sommerens komme på årets længste dag, hvor solen står højest over horisonten, er en gammel nordisk tradition. Men selve navnet Sankt Hans kommer fra Johannes døberen, som i den kristne tro har fødselsdag d. 24. juni - et halvt år før Jesus’ fødselsdag.

Jesus fødsel og d. 25. december symboliserer derimod vintersolhvervet, som oprindeligt falder d. 21. december. Jesus og Johannes Døberens fødselsdage er derfor lagt på hver deres ydersolhvervspunkter – når Johannes Døberen har fødselsdag, bliver dagene kortere, hvorimod når Jesus har fødselsdag, bliver dagene igen længere. 


Skriv en kommentar

Please note, comments must be approved before they are published