CARE BY: Sabrina Sofie

Foto: Alice Kaufmann / fotograf, Anne Marie Jo

Hvordan ser din morgenrutine ud?
Den varierer lidt alt efter om det er efterår/vinter eller forår/sommer f.eks om jeg drikker sort eller grøn the, spiser varmt eller koldt, men det er sikkert at jeg lytter til morgenradio så jeg er opdateret på nyhederne og vejret. I min morgenrutine vågner jeg langsomt imens jeg gennemgår min hudplejerutine, som er lidt inspireret af K-beauty rutiner, dog følger jeg ikke alle de 10 trin.
Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab?

Det varierer i alt fra at nørde mig frem til viden ift. tarottens symbolik, imens jeg lytter til noget lækker musik som for tiden er Hania Rani eller Nils Frahm, til at læse poesi, hvor Hafiz’ poesi om kærlighed* er min go-to’s. En time forsvinder hurtigt når jeg fordyber mig i disse interesser, hvor jeg virkelig tillader mig selv at mono-taske, og reflektere over det som jeg læser og føler imens.

Min interesse for at forstå symbolik er kun vokset i forbindelse med tarot fylder mere, men jeg har længe været fascineret af symbolik og udsmykning. Det er også derfor jeg elsker at blive tatoveret engang imellem, da hele processen omkring motiv, placering og udførelsen er en anden form for selvomsorg for mig. Især hos Sandra jeg går hos som laver hand poke tatoveringer, da det er en helt slow og zen proces at komme hos hende. Min første tatovering fik jeg som 18-årig og er et lille rødt hjerte på min højre hånd, så når jeg møder nye mennesker og giver dem hånden symboliserer den at jeg vil møde dem med åbenhed og kærlighed.

*Venus Just Asked Me

Perhaps

For just one minute out of the day,

 

It may be of value to toture yourself

With thoughts like,

 

 ”I should be doing

A hell of a lot more with my life than I am –

Cause I’m so damn talented”.

But remember,

For just one minute out of the day.

 

With all the rest of your time,

It would be best

To try

Looking upon your self more os God does.

 

For He knows

Your true royal nature.

 

God is never confused

And can see only Himself in you.

 

My dear,

Venus just leaned down and asked me

To tell you a secret, to confess

 

She’s just a mirror who has been stealing

Your light and music for centuries.

 

She knows as does Hafiz,

You are the sole heir to

The King.

Hvad er dit bedste råd til at udvise selvkærlighed og prioritere sig selv i en travl hverdag?

Vi vil alle gerne være noget for andre omkring os, og vi vil også gerne være noget for os selv og det er en svær balancegang, men hvis vi ikke udviser selvkærlighed og husker at prioritere os selv, så risikerer vi at miste kontakten til os selv i bestræbelserne på at være så meget i kontakt med andre, som vi i dag er på så mange forskellige måder.

Mit bedste råd vil derfor være at huske på at det er helt OK, at give sig selv den omsorg og opmærksomhed, som vi kan fokusere så meget på at give til alle andre…

Og så være fuldstændig ligeglad med hvad andre mon synes om den/de ting vi gør, for at udvise sig selv kærlighed og prioritet af en selv, hvis bare det gør noget godt for en selv, så skidt pyt da med hvad de andre kan tænke.

Har du truffet en beslutning i dit liv, som har været særlig god for dig?

Uh, det er et stort eksistentialistisk spørgsmål, som virkelig kan have mange forskellige svar… men det som jeg mest kommer i kontakt med nu er, at det for mig er en kæmpe hjælp at øve mig på at rette min opmærksomhed på nuet. I stedet for at have så travlt med alle de ting jeg vil lave, vil opnå eller helt kontra, i stedet for at være for meget i fortiden… så øver jeg mig på ikke at have for travlt, og det kan give mig en ro, et andet fokus og tilstedeværelse.

Hvis du kunne give dit yngre jeg et godt råd med på vejen til at skabe et liv i balance, hvad skulle det så være?

Så ville det uden tvivl være at der intet galt er I at sige nej, at det at kunne sige fra og sætte en grænse også er kontakt. At jeg gerne må ”være til besvær” ved at sige fra og at jeg ikke altid behøvede at sige ja, fordi det er jo umenneskeligt at tro, at hvis alle andre omkring mig var glade, at så var jeg det nok også.

Dit bedste tip til en stærk og sund krop samt et sind i balance?

Mit bedste tip er at bryde tabuet om at gå i terapi – vi besøger jo tandlægen til et årligt tjek, vælger økologi for kroppen og moder jords skyld, men ift. sindet er vi mere ramt af stigmatisering. Mit bedste tip er at bestræbe sig på at have en holistisk tilgang: krop, ånd og sind taler sammen – så lad os hver især øve os på at tage vores mentale helbred lige så seriøst, selvom det ikke altid er så håndgribeligt ift. resultater, som når vi fokuserer på en sund krop.

Hvordan kom du igang med at arbejde med tarot kort?

Det gjorde jeg efter nogle års tilbageholdenhed efter en daværende nær relation havde reageret med ”ej, skal du være sådan en?” ift., at jeg nævnte at tarot virkelig fangede min interesse… det er noget jeg har kigget på i smug i ny og næ, så er det svært at svare på. Dog gik jeg all in for cirka 4 år siden, og det var så befriende og gav mig en følelse af, at lande mere i mig selv ift. den jeg er, hvad jeg kan. Tarot for mig er et fantastisk refleksionsmiddel, som enten giver mig eller andre et andet perspektiv, og andre gange bekræfter det noget, og begge dele er så givende. Jeg føler også jeg på en anden måde kommer i kontakt med mine spirituelle biologiske rødder, og derved på min egen måde ærer dem.

Har du lyst til selv at få lagt tarot kort? Så laver Sabrina også tarot sessioner. Kontakt Sabrina her

Har du et nemt skønhedstip som vi må dele med andre?

Jeg har to fordi jeg simpelthen ikke kan vælge.

Den første er klassisk men betyder meget for mig, og det er at få min 7-8 timers søvn for mit vedkommende.

Den anden er at det er vigtigt at det som gør os glade fylder mest i vores hverdag – glade og veltilfredse mennesker har den smukkeste udstråling, som er så tiltrækkende og smittende, så tippet må være mere af det som giver os glæde og veltilfredshed, og skru lidt ned for ”burde” og ”skulle”… eller at øve sig på netop det. Det føler jeg har givet mig en større følelse og opfattelse af skønhed hos mig selv.

Hvis du frit kunne vælge en aktivitet, som ville give dig masser af energi hvad ville det såvære?

Uh, den er svær men det må være en god live koncert i selskab med nære relationer, alene er også OK og intet problem for mig, men det er ekstra energigivende, at være til en koncert med tætte relationer, men jeg elsker det at nogle står på en scene og deler så meget af dem selv, da der er noget sårbart forbundet med det, og at vi som tilskuer alle er der af den samme årsag med samme fokus. Den energiudveksling er for vild for mig. Det er så befriende at vi igen kan gøre dette efter diverse lockdowns. 

Har du lyst til at følge med i Sabrinas spændende og spirituelle univers, så find sabrinasofiec på Instagram her

Sabrina Sofie

Sabrina Sofie er 32 år, BA i Jewellery Design, arbejder til dagligt med internationalt salg i modebranchen og studerer til psykoterapeut. Sabrina bor i sit elskede Nørrebro, hvor hun elsker bydelens ”melting pot”-vibe, og netop det taler til hende da hun selv er halv grønlandsk, halv iransk men er opvokset ”pære”-dansk.

I sin fritid fordyber hun sig gerne i sin spiritualitet, især indenfor tarottens verden og i de kontrastfulde energier fra yin yoga til live koncerter.


Skriv en kommentar

Please note, comments must be approved before they are published