Vores historie

CARE BY ME blev grundlagt i 2012 af den danske designer Camilla Gullits. Målet var at skabe en kollektion af socialt ansvarligt tøj og interiør, som også skulle hjælpe kvinder i udviklingslande.

Efter sin eksamen fra Danmarks Designskole startede Camilla sit eget konsulentbureau. Efter nogle år besluttede hun dog at vende tilbage til sine designrødder og grundlagde CARE BY ME med visionen om et brand, der skulle gøre en forskel for andre mennesker.

CARE BY MEs socialt ansvarlige initiativer gjorde virksomheden berettiget til at modtage støtte fra regeringens støtteprogram Danida. Programmet har strenge kriterier og hjælper virksomheder med virke i udviklingslande med fokus på kvinder og ligestilling mellem kønnene. I dag er Camilla kreativ direktør i CARE BY ME.

I 2017 blev Pernille Pold en del af CARE BY ME som partner og kommerciel direktør. Pernille har stor international erfaring fra EVA Solo A/S, som har klædt hende på til at etablere CARE BY ME succesrigt på det europæiske marked og for nyligt lancere brandet i Asien, stillehavsregionen og Amerika.

CARE BY MEs mission er at fremstille unikke og mere bæredygtige produkter ved at kombinere kompetent håndværk fra udviklingslande med nordisk design og naturlige materialer af høj kvalitet. Vores mål er at lave holdbare og tidløse produkter, som vores kunder vil bruge og elske i mange år.

FN’s Global Compact principper er vores ledestjerne.

I Nepal udgør håndlavede tekstiler en stor del af nationaløkonomien. Materialerne kommer fra cashmeregeder og får, og garnet strikkes eller væves i området omkring Katmandu. Her har CARE BY ME dannet partnerskaber med små værksteder, hvor vi oplærer de lokale kvinder i vores design med brug af deres gamle håndværk.

Knapheden på elektricitet i Katmandu betyder, at produkterne fra CARE BY ME enten er fremstillet på manuelle håndstrikkemaskiner eller strikket i hånden på pinde. De vævede produkter er enten fremstillet på en håndvæv eller en semiautomatisk væv. Der bruges udelukkende elektricitet til at sætte delene sammen, og alle vores produkter fra Nepal er certificeret håndlavet. I Nepal fokuserer vi hovedsageligt på social og økonomisk bæredygtighed i produktionen.

Alt vores økologiske bomuld er GOTS-certificeret og produceres i Indien af vores GOTS- og Fairtrade-certificerede partner. I Indien har vi via vores GOTS certificering både fokus på mennesker og miljø, som står vores hjerter meget nært.

CARE BY ME ejes og drives af kvinder, som designer eksklusive produkter til mennesker i vores del af verden, samtidig med at vi hjælper kvinder i både Nepal og Indien til at få et bedre liv. Vores fokus på at hjælpe og uddanne kvinder, er med til at sikre deres fremtid, idet de bliver i stand til at skaffe mad til deres familier, sikre deres børns skolegang og skabe et tryggere og dermed mere harmonisk liv.