CARE BY: Joy Vasiljev

Hvordan ser din morgenrutine ud?

Altid meditative- og åndedrætsøvelser. Det er som at børste tænder - altså at jeg føler jeg mangler noget, hvis jeg springer over. Hertil 20 minutters basis hatha yoga et par gange om ugen – for at strække kroppen igennem.
Hver onsdag morgen 7.15-8.30 går jeg til kundalini yoga hos Dalgasyoga.

Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab?

I stilhed og helt perfekt ude i naturen.

Min virkelighed er dog at jeg bor i byen og er selvstændig. Så det med stilhed er ok – arbejder hjemme 2-3 gange om ugen og har aldrig radio eller noget kørende. Og mine morgenrutiner er også i stilhed. Men naturen er nogle gange langt væk, i hvert fald i hverdagene. I weekenden stikker vi meget ofte af til sommerhuset – og her er der natur – og det nyder jeg utrolig meget. Og fylder mig selv op – sådan kan det føles i hvert fald. 

Hvad er dit bedste råd til at udvise selvkærlighed og prioritere sig selv i en travl hverdag?

At meditere eller lave meditative øvelser. For at mærke og elske sig selv (og andre), bør ”støjen” renses ud. Og vi alle får ufattelig meget støj i vores liv. Alene en tur gennem byen på cykel i myldretid, alene en tur på instagram osv. Så for at give sig selv opmærksomhed, skal vi balanceres først.

Og for mig er indre balance, når den er der, den bedste luksus i verden og kærlighed til mig selv.

Har du truffet en beslutning i dit liv, som har været særlig god for dig?

Da jeg i 2002 tog mit første yogiske kursus – der hvor jeg lærte åndedrættets, yogaens og meditationens betydning. Det gav mig et dybere niveau.

Jeg mærker meget meget mere i mig selv og i livet, på godt og på ondt (helt ærligt), når jeg har mediteret.

Hvis du kunne give dit yngre jeg et godt råd med på vejen til at skabe et liv i balance, hvad skulle det så være?

Læg det store ego på hylden. Eller det ubalancerede ego på hylden. Egoet kan noget, det kan drive dig til karriere og gode karakterer osv. men det kan, når for stort (ude af balance), også skabe kaos i dit liv (indre kaos). Det er jo egoet der dømmer, laver drama og har tusinde meninger i minuttet. Lige til at blive skør af. Og det tager fokus væk fra selve livet på en måde.

Dit bedste tip til en stærk og sund krop samt et sind i balance?

Yoga. Mit eget sind er mere i balance end min krop er stærk :) 

Altså jeg kunne med fordel, også taget min alder i betragtning, styrketræne. Men sådan er det ikke lige nu. Og det vælger jeg ikke at have dårlig samvittighed over. Så længe min krop er smidig og ikke værker, så er jeg ok med det.

Hvorfor er økologi vigtig for dig?

Åh, det er ligesom et must for vores planet.

Økologi er grundlæggende = fraværet af gift. Gift der slår ukrudt, insekter og svampe ihjel. Alle tre er vigtige elementer i de små og det helt store økosystem, som vi mennesker er en del af. Så konventionelt landbrug er som at save den gren af man sidder på. Vi kan og vi skal gøre det bedre. Og vi starter med økologi.

Har lyst til at råbe det højt og til alle. Det er som om at det ikke er vigtigt. Vi snakker meget om det. Men økologi er stadig en meget lille del af alt landbrug. Det er vanvittigt, faktisk.

Har du et nemt skønhedstip som vi må dele med andre?

Ja, altså et flot ydre er ikke min ambition. Altså at ligne en model eller anden skønhedsideal. Så traditionelle skønhedstips kan I ikke få hos mig :) 

Men jeg ser nu også skønhed som en indre ting, altså når vi har det godt og hviler i os selv, så er vi smukke, så er vi skønne. Så det bedste tip er at komme i balance – og det er dagligt meditativ træning, der nok kan tage den længst :)
Hagen ved at have været eller være i balance – det er, at man meget hurtigt mærker når man ikke er det. Ohh, den har jeg selv. Og det er jo lidt irriterende, men på en måde også ”en blessing in disguise”

Hvis du frit kunne vælge en aktivitet, som ville give dig masser af energi hvad ville det så være?

Dynamic meditation – en bevægelsesmeditation, der er ærlig, powerfuld og virksom. Hvis du er interesseret, så YouTube det. Laver den nogle gange i sommerhuset – hvis familien er ude eller sammen med andre på retreats eller morgen sessions. Ellers en 1,5 times kundalini yoga.

Og endelig, og det er min luksus, en 4-5 dages silence retreat på Samsø eller Møn med masser af meditation, yoga, plantebaseret mad og ro.

Joy har været en værdsat sparringspartner for vores kreative direktør og stifter Camilla Gullits i snart 10 år. Derfor er vi også særligt glade for, at dele Joys inspirerende, selvkærlige og bæredygtige tanker her hos os. 

Har du også lyst til at følge med i Joys og The Organic Companys økologiske univers, så følg med hos @joy_theorganiccompany samt @theorganiccompany

The Organic Company

The Organic Company blev grundlagt i 2007 af iværksætteren Joy Vasiljev, med den klare mission at bevise, at en ansvarlig virksomhed er en god forretning. Funktionalitet, enkelt design og økologisk bomuld er grundlaget for firmaet, der i dag producerer mere end 200 forskellige, lækre livsstilsprodukter i 100% GOTS-certificeret økologisk bomuld, og eksporterer til mere end 26 lande.

Ligesom vores egen bomuldskollektion, så er The Organic Companys økologiske bomuld også certificeret med den internationale økologiske standard GOTS (Global Organic Textile Standard).

GOTS-certificeret økologisk bomuld er en langt mere ansvarlig måde at producere bomuld på sammenlignet med konventionel bomuld, og certificeringen er din garanti som kunde for, at produktionen er 100 % økologisk og fri for skadelige kemikalier, giftstoffer og tungmetaller og lavet på en måde, der minimerer skade på miljøet og samtidig tager sig af de mennesker, der arbejder med materialet.

Gå på opdagelse i The Organic Companys økologiske univers her

 


Skriv en kommentar

Please note, comments must be approved before they are published