Design Filosofi

De nye idealer inden for luksus handler i højere grad om ægthed og sjæl end om champagne og stiletter. I dag handler luksus mere om evnen til at træffe specifikke valg end om at udstille rigdom eller status.

Det drejer sig om at købe produkter med omtanke og gennemsigtighed. Produkter, der er udviklet af dygtige designere og fremstillet med håndværksmæssige færdigheder på højt niveau. Produkter, som købes med viden om, at de er lavet af de bedste råvarer og af mennesker, som har gode betingelser i forhold til uddannelse, løn og menneskerettigheder.

CARE BY MEs kerneværdier for design inkluderer holdbarhed, eksklusivitet og enkelhed. Vi er stolte af vores danske designarv, og vi forsøger at forene den med moderne æstetik, materialer af høj kvalitet og enestående håndværk. 

Holdbart design

De fleste kvinder ønsker at forny deres garderobe ind i mellem, men vores mål er at skabe langtidsholdbare designs, der er hævet over flygtige trends. Vores kollektioner er tidløse og går aldrig af mode.

Kun de bedste materialer

Uanset hvor vi arbejder, bestræber vi os altid på at vælge lokale råvarer af den bedst mulige kvalitet. Vi arbejder for eksempel udelukkende med grade-A cashmere, og når vi anvender bomuld, skal det være gaze, bomuldspoplin eller spundet bomuld - og vigtigst af alt; det skal være GOTS-certificeret. For uld, linned og cashmereblandinger gælder det, at vi udelukkende vælger de bedste materialer fra Nepal. CARE BY ME bruger aldrig syntetiske materialer, med mindre de er genanvendt, hvilket gør dem mere bæredygtige og miljøvenlige.

Vores designarv

Elegant minimalisme, funktionalitet, tidløshed, enkel æstetik og høj kvalitet.

Dansk design er kendt i hele verden for de rene linjer, kvalitetsmaterialerne og tidløse værker. Designbevægelsen startede i 1950’erne, hvor der i efterkrigstiden var mangel på produktionsmaterialer i Danmark. Tvunget af omstændighederne var design i denne periode karakteriseret ved enkelhed, funktionalitet og minimalisme.

Mange af de mest fremtrædende danske designere fra midten af 1900-tallet som fx Georg Jensen og Arne Jacobsen var medvirkende til, at dansk design blev populært i hele verden, og de inspirerer stadig til mange af nutidens design.

Camilla, som er grundlæggeren af CARE BY ME, har studeret på Danmarks Designskole. I sit første år på studiet fandt hun inspiration i både dansk og udenlandsk arkitektur, og på baggrund af det skabte hun modekollektioner, der var inspireret af Carlo Scarpa, Mogens Lassen og Paladio. Den dag i dag lader hun sig stadig inspirere af arkitekturen, men også natur, kultur og kunst.

Godt håndværk

Vi værdsætter godt håndværk. I vores verden er der intet bedre end den autentiske lyd af strikkepinde, der klikker mod hinanden, eller lyden af en spole, der bevæger sig frem og tilbage på væven. Vi elsker at se de fantastiske stykker tøj, der kan skabes ved håndkraft, og hvor meget glæde de giver til dem, der har dem på.

Vi værdsætter håndværkstraditionerne i hvert eneste af de lande, vi samarbejder med. Derfor bestræber vi os på kun at forbedre design- eller produktionsprocesserne, hvis det er nødvendigt, for at værne om de gamle håndværkstraditioner, der er overleveret gennem generationer.

Kærlighed til mennesker, naturen, enestående håndværk og dansk design er essensen af hele vores tankegang og grundlaget for den vigtige rejse vores grundlægger Camilla Gullits begav sig ud på i 2012. 

Ønsket om at være et brand med fokus på ansvarlig produktion med respekt for både mennesker og miljø samt håbet om at hjælpe kvinder i udviklingslande til en bedre tilværelse, har været kernen i CARE BY ME lige fra begyndelsen, og vi er stolte af det vi har opnået den dag i dag. Hver dag gør vores brand en positiv forskel for de kvinder der arbejder i vores sociale workshops i Nepal og deres familier.