CARE BY: Vibeke Lentz

 

Hvordan ser din morgenrutine ud?

Jeg vågner stille. Ligger altid og laver vejrtrækningsøvelser og mærker min krop.
Hvad der hænger ved af tanker fra dagen/e før, og hvad jeg skal arbejde med.

Det første jeg laver, når jeg står op, er yoga, eller en kombi af yoga/pilates inden jeg vækker børnene. Jeg elsker de stille morgentimer, og står altid tidligt op, så jeg har tid i mit eget selskab inden dagen for alvor sætter ind.
Jeg lever ret fast efter 8/16 princippet, så jeg spiser sjældent før efter kl. 11.
Men efter yoga drikker jeg altid et stort glas elektrolytter og fortsætter som regel med urtete indtil jeg spiser. 

Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab? 

Min absolut favorittime i eget selskab henover sommerperioden er yoga på stranden/badebroen på Fejø.

Lyden af havet, den friske havduft i mit ansigt.
Lyden af fugle og ellers bare ro til at fokusere på hvad min krop har brug for af øvelser og bevægelse.

I København og i vinterhalvåret er det breathwork. Jeg går hos OneThirtyLab og det er helt fænomenalt. Man er både optanket, fuld af energi og total afstresset efter en halv til en times breathwork.


Hvad er dit bedste råd til at udvise selvkærlighed og prioritere sig selv i en travl hverdag?

Ordentlig og dyb vejrtrækning.
Det kan man meget let få ind i sin hverdag.
Det kan gøres i badet, mens man laver madpakker, på cyklen, i bilen - in between alle andre aktiviteter.

At få tænkt sin dag igennem, mærket både godt og skidt.
Og motion - det er det mest indvirkende i vores liv at vores krop fungerer godt, og jo bedre form du er i, jo bedre har du det som regel i din krop. Dertil kommer alle endorfinerne og den mentale ro man også giver kroppen, når man er i gang.

Har du truffet en beslutning i dit liv, som har været særlig god for dig?

At nedskalere. På alle punkter.
Mit arbejdsliv, mine boliger, mine opgaver, aktiviteter og mit sociale liv.

Hvis du kunne give dit yngre jeg et godt råd med på vejen til at skabe et liv i balance, hvad skulle det så være? 

Don’t rush. Ting tager den tid de tager, og der kommer intet godt ud af at løbe stærkt, du bliver bare forpustet – og måske også forvirret og mister fokus. 

Dit bedste tip til en stærk og sund krop samt et sind i balance?

For mig er det særdeles vigtigt at jeg dyrker motion. Yoga, pilates, styrke og lidt cardio. Derudover lever jeg vegetarisk, indimellem med en anelse fisk, og så lever jeg som sagt efter 8/16 princippet, og spiser mellem kl 11 & 19. Elektrolytter og vitaminer. Søvn og at nå at få lidt ro omkring mig i det daglige er også vigtigt.

Jeg lider af migræne og denne form for livsstil har haft en kæmpe impact på at nedsætte mine migræneanfald!

Ø-livet i langsomt tempo væk fra byen med fokus på natur, nærvær og ro – har du altid været god til at prioritere disse små pauser i en travl hverdag og hvad betyder de for dig?

Det er især de senere år jeg er blevet bevidst om hvor vigtig den kombi er for mig. Jeg ville have svært ved at undvære pulsen og hele det kulturelle input fra byen, men det er på øen jeg tanker op, kommer helt ned i gear og mærker mig selv.

Har du et nemt skønhedstip som vi må dele med andre?

Anette fra Beautyspace lærte mig for mange år siden det uvurderlige tip med at ‘scrubbe’/rense med koldt vand på en bomuldsklud i stedet for div skrappe produkter. Det har været en gamechanger for min hud. Det og så AHA-rens & mine Avit cremer fra henholdvis Beautyspace og Lucia Care.

Til min krop, hår & duft sværger jeg primært til Karmameju. Skifter mellem produkter og dufte fra sommer til vinter.

Mht. makeup skønhedstip, så er en god mascara og browkit altid i min taske, og det er for mig lige så vigtigt som at have tøj på inden jeg går ud af døren.

For tiden bruger jeg Max factors masterpiece og brow revival.

Hvis du frit kunne vælge en aktivitet som ville give dig masser af energi hvad ville det så være?

Tennis eller cykeltur på landet om sommeren.

Følg med i Vibekes smukke, inspirerende og selvkærlige univers lige her


Skriv en kommentar

Please note, comments must be approved before they are published