CARE BY: Mette Antonsen

 

Hvordan ser din morgenrutine ud?

Jeg elsker, når jeg kan være i god tid og nyde en stille stund, inden familien vågner – og jeg føler mig ekstra godt tilpas, når jeg sørger for starte min dag med en halv liter vand med friskpresset citron. Så det er en fast del af min rutine. Flasken gør jeg klar aftenen inden, så det ikke tager tid og jeg drikker den, mens jeg gør mig klar. Og så starter dagen ellers med at få familien godt afsted, lave madpakker, gå tur med hunden og så kalder arbejdet.

Hvorfor jeg starter dagen med citronvand; En halv deciliter citron er nok til at dække vores daglige behov for C-vitamin, som styrker kroppens immunforsvar. Citronen er vild. Den er rig på kalium, som er godt for nervesystemet. Den hjælper på fordøjelsen og med at rense kroppen. Syren og pektinen i citronen hjælper med at stabilisere dit blodsukker. Citronen hjælper også med at regulere syre-/basebalancen i kroppen og så sætter den gang i forbrændingen.

Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab?

Den bedste time i mit eget selskab må være ude i naturen, hvor jeg enten powerwalker for at få pulsen op, eller bare nyder at gå langsomt og har en kop kaffe, eller min frokost med. Jeg får en anden afstresset energi ude i naturen, som gør godt.

Hvad er dit bedste råd til at udvise selvkærlighed og prioritere sig selv i en travl hverdag?

Jeg har været mester i at sætte mig noget for, og så alligevel ikke prioritere det og mig selv, fordi noget andet kom i vejen. Og jeg oplevede til sidst, at tilliden til mig selv lidt forsvandt og det generelt gav en dårlig følelse. Det er jo lidt som at svigte sin bedste ven gang på gang. Så i dag er jeg bedre til at lave realistiske mål for min egen me-time og så få det prioriteret – og jeg synes, at det føles meget selvkærligt og motiverende at tage den gåtur, når jeg har sat mig det for.

Har du truffet en beslutning i dit liv, som har været særlig god for dig?

Det er helt klart at stoppe min indre kritiker. Jeg har alle dage været perfektionistisk og stillet lidt for høje krav til mig selv. Så jeg brændte mere eller mindre mit lys i begge ender. Det er jeg blevet meget mere bevidst om. Så mit bedste råd er at give sig selv ubetinget kærlighed – hyg om dig selv, vær kærlig, eftergivende, sød, mild og venlig.

Så mit bedste råd er at give sig selv ubetinget kærlighed – hyg om dig selv, vær kærlig, eftergivende, sød, mild og venlig.

Hvis du kunne give dit yngre jeg et godt råd med på vejen til at skabe et liv i balance, hvad skulle det så være?

Det må igen være ikke at stille alt for store krav til sig selv og stoppe den indre kritiker. Det hele behøver ikke være så perfekt – alt skal nok gå alligevel. Og så også at mærke efter og følge mavefornemmelsen.

Dit bedste tip til en stærk og sund krop samt et sind i balance?

Jeg prioriterer min søvn højt – og så går jeg meget op i at spise rene uforarbejdede produkter og masser af grøntsager. At få pulsen op en gang imellem – og stresse af.

Har du et godt råd til at leve mere miljøvenligt?

At sige nej er gratis og har stor indflydelse. At sige nej til engangsposer, bestik, sugerør og to-go kopper er virkelig nemme måder at reducere dit spild på, og det kræver slet ikke den store indsats. (Små justeringer, der drastisk hjælper miljøet)

Hvis du bruger mange engangsvandflasker, så ville det måske være godt at investere i en genanvendelig vandflaske.

Gør én ting ad gangen. Enhver positiv ændring er positiv, og selv ved at tænke på at reducere spild, er du allerede i gang med at have en positiv indvirkning.

Og så helt kort: Spis flere grøntsager, spar på engangsservicen, køb mindre og overvej dine køb og spis sæsonbestemt. 

Har du et nemt skønhedstip som vi må dele med andre?

Drik rigeligt med vand. Hvis jeg får for lidt vand, kan jeg omgående se det på min hud. Og ellers solfaktor året rundt. 

Hvis du frit kunne vælge en aktivitet, som ville give dig masser af energi hvad ville det så være?

Jeg er helt vildt med at vinterbade og det giver mig så meget energi. Og seriøst, hvis jeg kan, så kan alle – jeg har altid hadet koldt vand. Men nu får jeg et energiboost uden lige. Men ellers ville jeg sige at spille Padeltennis med mine veninder. En perfekt kombination af samvær, motion, og leg. Og det får også altid den helt gode energi frem.

Følg med i Mettes og AYA&IDAS vigtige rejse mod en verden med mindre plastik men mere ansvar overfor vores natur og næste generation på @ayaandida.dk

AYA&IDA

AYA&IDA er en danskejet familievirksomhed etableret i 2018 af Mette og hendes mand Lars. Brandet er opkaldt efter grundlæggernes to døtre AYA & IDA. Hele tankegangen bag AYA&IDA og deres bæredygtige og miljøvenlige produkter, er netop at tænke på vores næste og de muligheder eller begrænsninger, der vil være for de næste generationer, hvis vi fortsætter vores forbrug uden omtanke.

Deres ønske er at fremstille produkter af naturlige materialer, med en lang levetid, som kan anvendes igen og igen, da de mener, at en mere ansvarlig livsstil gavner alt og alle. 

Produkter der kombinerer design, funktionalitet og elegance, og der alle er forbundet med en mission - nemlig at lette jorden fra den overdrevne mængde plastaffald, mens vi gør en forskel for de mennesker, der ikke har samme muligheder, som vi har i Danmark.

1 ud af 10 mennesker i verden mangler adgang til rent vand. AYA&IDA Foundation donerer 100 liter rent vand til nogle af verdens mest udsatte børn igennem UNICEF, hver gang vi sælger et AYA&IDA-produkt.

Med de drikkeflasker CARE BY ME har fået special produceret i anledning af vores 10 års jubilæum, donerer vi i samarbejde med AYA&IDA 15.000 liter rent vand til børn i nød igennem UNICEF. 

Gå på opdagelse i AYA&IDAS bæredygtige og miljøvenlige univers her


Skriv en kommentar

Please note, comments must be approved before they are published