CARE BY: Camilla Kjems

 

Hvordan ser din morgenrutine ud?

Jeg er mega B-menneske og synes hver morgen, at det er det mest uretfærdige i verden, at jeg skal stå op, når vækkeuret ringer. Derfor er min morgenrutine en aftenrutine. Hver aften går jeg i bad, renser ansigt, tager lækre cremer på, bruger tandtråd og børster tænder og renser på den måde dagen af og plejer mig selv indefra og ud. Indefra ved at slutte dagen af med et glas kogt vand med collagenpulver samt omega-3 olie og magnesium. Så er jeg klar til seng og kan dermed stå senest muligt op, drikke en kop kaffe, tage makeup på og være ude ad døren på 10 minutter.

Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab? 

Helt klart ved at sætte mig ned og læse en bog, tage i sauna og vinterbade eller ved at gå en lang tur i naturen.
Jeg lader op, når jeg er alene, så jeg sørger altid for at lægge små lommer af alenetid ind i min tilværelse.
Ellers bliver jeg en sur mor, kæreste og kvinde.

Hvad er dit bedste råd til at udvise selvkærlighed og prioritere sig selv i en travl hverdag?

Alenetid – gerne hver aften en time før sengetid med ro, blid yoga, meditation eller bare et langt rensende bad.
Så får hjernen ro, og ved at komme ned i kroppen og få adrenalinen og pulsen ned inden sengetid, falder du nemmere i søvn
– uden at skulle kæmpe med monkeymind den første halve time. 

Har du truffet en beslutning i dit liv, som har været særlig god for dig?

Den bedste beslutning jeg nogensinde har taget, var da jeg indså, at jeg ikke længere kunne lægge ansvaret for min lykke over på min partner, mine børn eller mit arbejde – men at jeg selv måtte tage det fulde ansvar for min trivsel og min lykke. Det medførte en skilsmisse, et sammenbrud, mange timer hos en psykolog, endnu flere timer på en yogamåtte og dernæst … et nyt liv!
Den proces kan man læse om i min første bog ”Du skal turde elske først – det forunderlige, der sker, når du ser din sårbarhed, angst og ensomhed i øjnene ”.

Hvis du kunne give dit yngre jeg et godt råd med på vejen til at skabe et liv i balance, hvad skulle det så være? 

Det skulle være vigtigheden i at indse, at uanset hvad der sker en, er det værste man kan gøre at indtage en offerrolle. Offerrollen kommer der aldrig noget godt ud af. Det eneste i livet, vi selv har indflydelse på, er vores egen energi. Hvordan vi tackler det, der sker. Om vi er det, der rammer os (= offerrollen), eller om vi oplever det, der rammer os. Den pointe er hjertet i stoicismen.
Når vi forstår, at vi aldrig kan kontrollere vores omgivelser, men altid har den fulde kontrol over, hvordan vi vælger at tackle livets begivenheder – altså vores mind-set – opnår vi vores fulde frihed.

Dit bedste tip til en stærk og sund krop samt et sind i balance?

Puha – det er noget, jeg har kæmpet med hele mit liv, og jeg tror, det vigtigste er at erkende, at vi aldrig bliver og ikke skal være perfekte.

Lykke og balance er ikke permanente tilstande, men noget vi kan opnå glimtvis. Balancen kan vi arbejde på, og det bliver nemmere med alderen, efterhånden som man kender sig selv bedre.

Men lyt til din krop, hver god mod den, så den kan holde sig stærk. Træn og spis sundt – og så NYD vin, gode oste og kager fuldt ud, når du får den slags syndige lyster. Jeg tror, det er sundt at synde nu og da, hvis det virkeligt får dine lykkehormoner i kog. Omvendt tror jeg faktisk, det kan være direkte usundt at leve i et fundamentalistisk trænings- og kostregime, der ikke levner plads til glæde, socialt samvær og stimulation af alle sanser.
Kroppen er skabt til både at yde og nyde. 

Vi ser dig som en powerkvinde, et stort familie- og karrieremenneske, der samtidig emmer af overskud, ro og balance. Har du et godt råd at finde sin vej i livet, tro på sig selv og opnå sine mål uden at tabe modet undervejs?

Bliv bedste venner med din intuition og følg de tegn, som universet lægger ud for dig – det er det min nye bog handler om. Jeg har altid haft en stærk intuition, der har guidet mig – og hver gang jeg har fejlet, har det efterfølgende stået klart for mig, at det var fordi jeg netop ikke fulgte min intuition. Mennesker der tror på noget større end sig selv, er videnskabeligt bevist både sundere og lever længere. Min intuition er mit anker i livet. Find og lyt til din egen – så har du den bedste vejviser i verden. Dig selv.

Har du et nemt skønhedstip som vi må dele med andre?

Jeg fik modermærkekræft, da jeg var 17 og har siden da holdt mig ude af solen. Det har gjort, at jeg i dag har langt færre rynker end mange andre på min alder. Og så har det gjort underværker for min hud (jeg lider af mild psoriasis) at holde min kost fri for laktose og for mange kulhydrater.

Så kvit solen, skær ned på kulhydraterne og spis masser af god olivenolie.

Hvis du frit kunne vælge en aktivitet, som ville give dig masser af energi hvad ville det så være?

Jeg er blevet vildt glad for reformertræning og for cryo-behandlinger.
Og så får jeg altid energi og glæde af at hoppe en tur i det smukke hav.
I havet lever jeg. Jeg burde være født som havfrue.

 Følg med i i Camillas inspirerende univers på @camillakjems


1 kommentar


  • Dorte Lausten Riber

    Må jeg have lov st spørge, hvad den Soundhealing med Alpha Waves hedder, som du lytter til, når du skal være i flow. Jeg lytter til din bog på Podimo. Men jeg kan ikke finde titlen på Sportify ❣️Jeg er vist også nød til st købe den. Jeg er vild med det jeg hører 🥰


Skriv en kommentar

Please note, comments must be approved before they are published