CARE BY: Camilla Gullits

Hvordan ser din morgenrutine ud?

Efter at mine børn er flyttet hjemmefra nyder jeg at spise morgenmad i sengen hver dag. Jeg tjekker og svarer mails imens, da Nepal jo er nogle timer foran os. 

Når jeg har spist morgenmad, tørbørster jeg min krop inden jeg tager et bad. Én gang om ugen skrubber jeg med en hjemmelavet saltscrub, og jeg slutter altid af med at bruse med koldt vand til sidst.
Efter badet masserer jeg huden ind i creme - alt efter årstid kan det være creme eller olie.
Når jeg har fået tøj på går, jeg en tur med min hund Karla i skoven - og så er jeg klar til job. Jeg kører først på kontoret lidt i ni, så passer det med at jeg slipper for morgentrafikken.

 

Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab?

Jeg elsker mine løbeture i skoven – helst en kombination af både sti og off road. En god veninde gav mig engang det fif, at man med fordel kan variere sin løberute/ændre underlag for at få tankerne til at skifte fokus. Især det at løbe off road/ujævnt terræn får nemlig hjernen til at fokusere på hvor man træder, frem for at tænke på hvor hårdt man synes løbeturen er eller hvor træt man er. 

Efter løb er et koldt søbad en stor glæde – især i solnedgang. Et ekstra krydderi er, når der skal hugges hul i isen. Jeg løber som regel om aftenen da jeg ikke er morgenmenneske.

Hvad er dit bedste råd til at udvise selvkærlighed og prioritere sig selv i en travl hverdag?

Giv dig selv mindst en halv time hvor du gør lige hvad der passer dig – løb, strik, lav mad, læs en god bog, mediter eller hvad som helst du kan lide.

Husk at være taknemmelig for dig selv og prøv at finde øjenkontakt i spejlet og sig: jeg elsker dig <3

Har du truffet en beslutning i dit liv, som har været særlig god for dig?

Ja, flere. Karrieremæssigt er det helt klart at starte CARE BY ME og lukke min ellers succesfulde konsulentforretning. At fravælge en mandsdomineret karriere, med en sikker og rigtig god økonomi, til at vælge en ny forretningstype, som er skabt med kærlighed til mennesker og miljø. At prioritere at hjælpe kvinder i udviklingslande, frem for at hjælpe top-100 virksomheder i norden med at tjene flere penge. Mit valg har været særligt godt for mig, fordi jeg synes mit arbejde giver stor personlig mening. Men det har da også været et hårdt valg, fordi det har krævet enormt mange arbejdstimer og en usikker økonomi. Man skal ikke regne sin timeløn ud i et projekt som det jeg har startet. Men det er det hele værd.

 

Hvis du kunne give dit yngre jeg et godt råd med på vejen til at skabe et liv i balance, hvad skulle det så være?

Lad være med at spille sej og tro at du skal klare alt alene. Det er helt ok at bede andre om hjælp.

Dit bedste tip til en stærk og sund krop samt et sind i balance?

Spis sundt, bevæg dig hver dag og sørg for at omgive dig med mennesker der gør dig glad. 

For mig er det vigtigt at komme ud i naturen. Den energi jeg tager med mig derfra, er fantastisk. Det behøver ikke at være en aktiv løbetur, det kan være en lang gåtur med en veninde eller at sanke mad fra skoven med min familie.

At bruge mine hænder kreativt ved både at sy, tegne og strikke, giver mig en dejlig ro og balance ligesom det at grine og pjatte med dem jeg holder af er vigtigt for mig. 

 

Har du et nemt skønhedstips som vi må dele med andre?

Ja, lav din egen saltscrub – det er super nemt og lækkert og du kan putte præcis det ’krydderi’ i, som har de egenskaber du har behov for. Eksempelvis hvis man er halvsløj kan en Matchascrub være rigtig god fordi den er rig på antioxidanter, en scrub med rosmarin kan jeg rigtigt godt lide efter en løbetur fordi rosmarin stimulerer blodcirkulationen og virker rensende og beroligende.

Jeg laver altid små portioner, da de er hurtigt lavet og det giver mulighed for at variere fra gang til gang. Hvis man har små sår eller barbere sine ben kan man skifte saltet ud med rørsukker så saltet ikke svier på huden.

Opskrift på Rosmarin bodyscrub
En lille håndfuld salt
Mandelolie så det lige dækker saltet
20 dråber rosmarin olie
En frisk kvist rosmarin hakket i små stykker
Det hele blandes sammen og puttes i en glas beholder med låg.

 

Hvis du frit kunne vælge en aktivitet som ville give dig masser af energi hvad ville det så være?

Jeg ville ikke vælge at være alene – jeg ville samle alle mine venner og min familie til en kæmpe fest i sommerhuset. Solen skinner og der dufter af gran. Vi får skøn mad og masser af grin og gode snakke og vi afslutter dagen på stranden i solnedgang. 

 

Camilla Gullits

Grundlægger og kreativ direktør af CARE BY ME.
Gift med Nikolaj, mor til 3 store børn der er flyttet hjemmefra; tvillingerne Kristian og Frederik samt datteren Amalie og mormor til Bosse. Bor i en arkitekttegnet villa ved Sjælsø i Nordsjælland. 

CARE BY ME skaber smukt og tidløst tøj og interiør med udgangspunkt i langtidsholdbart design, materialer af høj kvalitet og social ansvarlig produktion. Klassisk design med stolte referencer til de nordiske designtraditioner. I dag har CARE BY ME mere end 65 kvinder ansat i deres sociale workshop i Nepal. 


3 kommentarer


 • Iben Johannesen

  Skøn artikel, Camilla! Mange tak for at dele med os


 • Inge Gullits

  Min fantastiske niece , utroligt hvad du kan , du har en energi som du giver videre til alle os andre
  TAK for dig 😍🙏


 • Amalie

  Så dejligt et indlæg, glæder mig til at følge med i fremtiden <3


Skriv en kommentar

Please note, comments must be approved before they are published