CARE BY: Mette Skjærbæk

 

Hvordan ser din morgenrutine ud?

Jeg skal helst ikke have travlt, og min kaffe er åhhh så vigtig.

Tørbørstning, hudplejeritualer og smoothie er elementer som jeg så gerne vil nå, og heldigvis når de fleste dage. Ellers står den på madpakker, en snak om dagen med familien og et check ind med hvad der skal ske i min dag, den dag.

Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab?

Jeg tror jeg har skabt DO YOU-universet, fordi jeg selv sådan trænger til det. Trænger til at prioritere MIG, og være i selskab med mig. Jeg tilbringer skønt en time i sengen med serie og afslapning, men jeg bliver gladere af en time i naturen, en time med hjemmespa på badeværelset eller en time i en kreativ proces. 

Min fineste opgave er at øve mig i bare at være, ikke at gøre.

Hvad er dit bedste råd til at udvise selvkærlighed og prioritere sig selv i en travl hverdag?

Gør det! Gør det for hulan.

Lad os gøre oprør mod tidens travlhed og ideen om at der ikke er tid os. Det er jo helt skørt. Der ER tid til dig. Og du bliver et gladere menneske af at gøre ting som gør dig glad.

Mange af os tror vi er værd at elske hvis vi udretter alt muligt, og vi skal øve os i at huske at vi er værd at elske, bare fordi vi er os.

Har du truffet en beslutning i dit liv, som har været særlig god for dig?

Jeg har truffet mange synes jeg. At rejse ud i verdenen som fotomodel da jeg var 16. At rejse hjem 10 år efter da jeg fik nok. At starte Karmameju. At blive mor. osv.

Det er vigtigt at vi tager de store beslutninger. Dem som får os på glatis - det er i hvert fald vigtigt for mig, og det giver mig følelsen af at bruge livet godt.

Hvis du kunne give dit yngre jeg et godt råd med på vejen til at skabe et liv i balance, hvad skulle det så være?

Mit yngre mig blev draget mod yoga, naturen, musik, kreativ fordybelse og naturlig sundhed af sig selv. Så om end jeg ikke er sådan et super-balanceret menneske, så har det været i min bevidsthed at skabe balance siden jeg var helt ung.

Jeg ville sige til mit yngre jeg at hun ikke skal bekymre sig. At det nok skal gå alt sammen, jeg tror min balance ligger der.

Dit bedste tip til en stærk og sund krop samt et sind i balance?

Det er de helt klassiske ting som tilsammen gør forskellen: spis naturens uforarbejdede mad og spis ikke for meget. Sov nok. Træk vejret. Smil og elsk og nyd. Vær hydreret. Bevæg krop og sind.  

Hvad betyder det at have en holistisk tilgang til velvære?

Holisme er når vi betragter helheden fremfor kun de enkelte dele. Et spa ophold en enkelt weekend giver ikke velvære hele året - det er de mange små ting som giver summen af indre velvære. Noget så simpelt som at gå lidt langsommere, kan give nervesystemet et praj om at vi er til stede i, og ikke foran, livet.

Har du et nemt skønhedstip som vi må dele med andre?

At være hydreret er det vigtigste, tænk på forskellen på en rosin og en vindrue. At holde huden hydreret indefra og udefra er det mest effektive værn mod for tidlig aldring. Tørbørstning af ansigt og krop synes jeg også er nemt, og det giver de flotteste resultater.

Hvis du frit kunne vælge en aktivitet, som ville give dig masser af energi hvad ville det så være?

Det første jeg kom til at tænke på, var at sejle med vind i håret. At stå oppe i forstavnen og mærke sejlet bag mig og at se skibet skære sig igennem vandet. Jeg sejlede som barn indtil vi mistede min far da jeg var 11, og jeg tror jeg savner det.

Hvis jeg tænker på en ”energi skaber”, som er lidt nemmere at manifestere, så er det i samme boldgade, nemlig at bade i havet, sommer som vinter.

Mange ting giver mig energi, men intet mere end at grine, det er bare det bedste i verden.

Har du også lyst til at følge med i Mettes og Karmamejus holistiske og selvkærlige skønhedsunivers, så følg med hos @mette_skjaerbaek_karmameju samt @karmameju_skincare

Karmameju

Karmameju er grundlagt af danske Mette Skjærbæk i 1999.

”Mennesket først” er hendes nordstjerne og at inspirere til selvkærlighed og egenomsorg er blandt Mettes vigtigste mærkesager. 

Resultatet er en serie af bioaktive og aromaterapeutiske hudplejeprodukter til både ansigt og krop, baseret på naturlige og aktive ingredienser, der er klinisk dokumenterede samt lækkert loungewear til når tiden er til et selvkærligt DO YOU-moment.  

Gå på opdagelse i Karmamejus holistiske skønhedsunivers her


1 kommentar


  • Marianne Benfeldt Kellmann

    En stor tak til Mette og Karmameju for daglig inspiration og innovative naturlige ideer og produkter til velvære, hudpleje og hjemmespa. Det er så dejligt. En kæmpe stor tak til Mette for alt det, hun deler. Det er helt magisk og smukt at være med på rejsen!


Skriv en kommentar

Please note, comments must be approved before they are published