CARE BY: Mathea Gether Skovrup

 

Hvordan ser din morgenrutine ud?

Jeg står tidligt op når vækkeuret ringer, drikker et glas vand med et par dråber lemon (æterisk olie) i. Det giver mig god energi og sol i min mave, perfekt til de mange kolde og mørke vintermåneder!

Bagefter nyder jeg en rygende varm kop kaffe med havremælk, A38 og knækbrød med myseost – Godmorgen :) 

Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab? 

En time i mit eget selskab derhjemme indeholder næsten altid: en hyggelig kop te eller kaffe, levende lys, tæppe og en god krimi. 

Hvad er dit bedste råd til at udvise selvkærlighed og prioritere sig selv i en travl hverdag?

Jeg har meget travle dage, uger måneder og år – og nogle gange skælder jeg lidt livet ud fordi det har så travlt.

Men ved også godt, at jeg som iværksætter selv sætter gang i mange af mine travle perioder og det er jeg både glad for, men andre gange også træt af. 
Jeg ELSKER virkelig det der Simple Living, som er så svært at gribe til tider. 

Når der har været for mange, lange og hårde perioder – prøver jeg at give mig selv en dag hvor alt i kalenderen bliver aflyst eller udsat.

For mig er det vigtigt at sige NEJ engang imellem, det er faktisk selvkærlighed – dage uden program hvor alt indhold er noget jeg selv bestemmer – uhh det er det bedste jeg ved!

I hverdagen er de små åndehuller ofte gåturen med min hundehvalp Viggo, det gør mig glad at se ham glad med logrende hale, afsted ud i det blå – bare mig og ham. 

Har du truffet en beslutning i dit liv, som har været særlig god for dig?

For 7 år siden sagde jeg mit job op som indkøber i en modevirksomhed, og sagde at jeg ville være selvstændig, det er den bedste beslutning jeg nogensinde har taget!

Har aldrig fortrudt det – trods de mange søvnløse nætter hvor økonomi, fremtid og diverse uløste gåder spiller en et puds!

Hvis du kunne give dit yngre jeg et godt råd med på vejen til at skabe et liv i balance, hvad skulle det så være? 

Jeg ville sige til hende: TRO PÅ DIG SELV, FORDI DU ER GOD NOK!

Dit bedste tip til en stærk og sund krop samt et sind i balance?

Træn gerne 2-3 gange ugentligt – løb, HIIT-træning og Yoga – det er helt klart det som giver mig den bedste og stærkeste krop.

Skær ned på kaffe, og skru op for vand!

Gå tidligt i seng engang imellem – sluk telefon, iPad og computere og mærk hvor godt søvn føles. Både når du falder i søvn og når du vågner op veludhvilet. 

Har du et godt råd til at få en mere bæredygtig hverdag?

Jeg bruger måltidskasser, og har prøvet mange forskellige. Lige nu bruger jeg Hello Fresh, og det giver mig ro på 3 gange om ugen mht. mad til mig og min familie. Det hjælper også til unødvendige fejlkøb i supermarkedet – det føles godt og bæredygtigt!

Ligeledes bruger jeg Too Good to go så ofte som muligt, for at undgå madspild og spiser på den måde gerne mad med kort holdbarhed.

Og så naturligvis det at bruge levende lys fra Åbenlys, som er bedre for indeklimaet og bedre for miljøet når der skal hygges. 

Har du et nemt skønhedstip som vi må dele med andre?

God peeling og wellness behøves ikke koste en formue – om det er ansigtet eller kroppen som har brug for let exfoliering eller blot velvære i form af duft.

Jeg bruger ofte kaffegrums fra mit køkken i mine badeolier, gerne i badet, så jeg får renset min huden i dybden.

Og ønsker jeg lidt hverdags wellness, kommer jeg et par dråber æterisk olie i badeolien – gerne rosmarin eller lavendel, det er ren nydelse!

Hvis du frit kunne vælge en aktivitet, som ville give dig masser af energi hvad ville det så være?

Jeg elsker at vinterbade – og har fundet glæden i det kolde gys.
Jeg føler at det nulstiller det fyldte sind for en periode og man starter på en frisk med fornyet energi og følelsen af at kunne mærke hele sin krop fyldt med små bitte ildebrande der én efter én slukker sig selv igen.

Bliv inspireret til mere bæredygtig hygge henover de mange mørke måneder her hos @aabenlys

Åbenlys

ÅBENLYS havde sin start i 2015 – hvor selve idéen var at producere CO2 neutrale lys.
Det blev starten på en håndlavet produktion hjemme i stuen – hvor glaslys og fyrfadsbeholdere blev fyldt med 100% ren sojavoks.

Fokus blev levende lys uden dårlig samvittighed til indeklimaet, samt at bevare muligheden for at hygge sig, uden at gå på kompromis med moder jord.

Og sådan fandt ÅBENLYS sin vej til danskens hjem og hjerte!


Skriv en kommentar

Please note, comments must be approved before they are published