CARE BY: Christina Düsterdich

 

Hvordan ser din morgenrutine ud?

Jeg er ikke morgenfrisk, men et tilfreds B-menneske, så jeg har ikke mange forventninger til mig selv på hverdagsmorgener.
Jeg giver mig selv lov til at have en blød start; sætter mig op, dybe vejrtrækninger, ruller med nakken og strækker kroppen mens jeg stadig er i sengen. I perioder starter jeg med at hilse dagen velkommen med surya namaskar.

Det første jeg gør når jeg er stået op, er at lave et glas kogt vand. Det har jeg gjort i mange år. Det siges at drikke kogt vand på tom mave støtter kroppens udrensning og opretholdelse af elektrolyt og mineralbalancen. Mens det bliver drikkeklar, giver jeg huden i mit ansigt et splash med koldt vand, tørbørster, masserer mine produkter ind og lægger en hurtig makeup. Jeg er sulten med det samme jeg er oppe, så morgenmaden skal helst være nem, ofte er det havregrød med frugt og nogle kerner, men det kan også være knækbrød med gedeost. Resten af morgenen går med at få hele familien ud ad døren til tiden.

Min morgen-luksus er kaffen jeg drikker på vej til arbejde – jeg har 45 min i bus til kontoret, og dem bruger jeg på at vågne helt op og bare kigge ud ad vinduet, musik i ørene, det er ren nydning.

Hvordan tilbringer du bedst en time i dit eget selskab? 

Det bedste jeg ved er at gå en tur i mit eget tempo i naturen - det føles som et eventyr.
Jeg skal have en mission for at jeg kommer afsted. Det kan være at plukke bær, blomster, eller f.eks. en lille fotosession… Det der driver mig ud i naturen, er det jeg ved jeg får med hjem igen. Jeg føler mig både forbundet til og inspireret af naturen - der er højt til loftet og plads til alle slags tanker.

En time alene i skoven er for mig den bedste selv-terapi og jeg kommer altid hjem med en ny ide, en afklarethed, en ro, en oplevelse rigere eller med noget som forlænger lykken ved at have været tæt på naturen. F.eks. bær jeg kan lave tærte af eller friske blomster ved natbordet.

Hvad er dit bedste råd til at udvise selvkærlighed og prioritere sig selv i en travl hverdag?

Et råd jeg selv fik for mange år siden efter jeg blev mor, var at tage mig tid til at aftenbade. Det er et håndgribeligt råd, som har gjort meget godt for mig.
Jeg går i bad om aftenen, for der har jeg god tid til at nyde den selvkærlighed og luksus, det er at bade. Er jeg alene med børnene, har jeg døren på klem til badeværelset, men ellers er der ingen bagkant eller forstyrrelser – og så jeg har én ting mindre jeg skal om morgenen.

En rolig afslutning på dagen med et bad siges også at fremme søvn og ro for krop og sanser. Personligt føler jeg at jeg får renset dagen af, og går i seng med en mere rolig energi.

Har du truffet en beslutning i dit liv, som har været særlig god for dig?

At give mig selv lov til at følge mine drømme. Jeg bruger min intuition til at tage de fleste beslutninger.

Jeg går ikke op i at gøre ’alt det rigtige’, men jeg går op i at finde ud af hvad der føles rigtigt, og så gå efter det, også selvom det kan være grænseoverskridende.

Det er ofte når det har føltes allermest noia, at tage action på noget, at jeg har rykket mig mest, f.eks. i mit arbejdsliv. Men også i mit privatliv har mavefornemmelsen vist sig at være særlig god. De sidste par år har min mand og jeg taget nogle vilde beslutninger omkring vores boligsituation, som på trods af at de fleste har tænkt vi var vanvittige, har fået os ganske fint på vej mod hvad vi kun engang turde drømme om.

Hvis du kunne give dit yngre jeg et godt råd med på vejen til at skabe et liv i balance, hvad skulle det så være? 

Jeg er ikke i tvivl om, at jeg ville have haft et mere harmonisk forhold til at gå fra at være en teenager til at blive en kvinde, hvis jeg havde vidst mere om synergien mellem det indre følelsesliv og den kvindelige cyklus. Jeg synes det var svært at forstå alt det der skete i kroppen dengang, det gjorde mig usikker på mange punkter.
Det var faktisk først i mine 30’ere at jeg har fået et balanceret forhold til min cyklus.

Dit bedste tip til en stærk og sund krop samt et sind i balance?

Jeg tror det er meget individuelt hvad der er vejen til balance, styrke og sundhed. Derfor er mit bedste tip at mærke efter, og afstemme forventningerne med den der ved bedst – dig. Ud fra et hudplejeperspektiv er mit bedste tip ’Beautiful skin starts in your gut’. En talemåde, som jeg gang på gang bliver bekræftet i, er sand, for fordøjelsen hænger unægteligt sammen med huden. Hvis huden ikke er i balance, er der højst sandsynligt også noget i kroppen eller sindet der ikke er i balance. Hudproblemer kan ikke kun symptombehandles med cremer, det er en nødvendighed at se holistisk på hudpleje, for at finde årsagen bag hudens behov, og derfra finde den rette behandling eller livsstilsændring. En stresset hud skal plejes som et stresset sind, med ro, tålmodighed, omsorg og kærlighed.

Måske det hele ender med at gå op i en højere enhed, når først du begynder at se med kærlige og nysgerrige øjne på dig selv, hele dig.

Har du altid haft en holistisk tilgang til velvære og skønhedspleje? Og hvad betyder det for dig?

Da jeg var barn og ung var min interesse for skønhed mere et spørgsmål om udseende og jeg var optaget af forvandlingen jeg kunne lave med udklædning, og senere med min tøjstil og makeup.

Jeg har altid haft uproblematisk hud og passede derfor ikke sønderligt på hverken den eller min krop. Min interesse for skønhed var legende og overfladisk.
Jeg var nysgerrig på livet på nogle helt andre punkter, og var ikke opmærksom på velvære og havde ikke en holistisk tilgang eller forståelse for hvad det betød før jeg startede på min uddannelse som kosmetolog som 20-årig.

Året inden, var jeg ude for en trafikulykke, som kunne have været døden for mig, i stedet betød den livet. Jeg mærkede for første gang hvordan det indre og det ydre hang sammen, hvordan det mentale helbred kan påvirke det psykiske og omvendt, og hvordan udseende ikke længere var det vigtigste.
Siden dengang har den holistiske tilgang til livet været en del af mig, og det har jeg taget uundgåeligt med i min interesse for til velvære og hudpleje.

Jeg har den med alle vegne, helt ned til den måde jeg har indrettet vores hjem på; hvor hver rum har farver og møbler som understøtter rummets funktion, så rummet og de som opholder sig i det, bliver til en helhed. En dagligstue som grounder, en spisestue som opløfter, og en entre som byder velkommen.

Jeg har været på mange indre rejser igennem årene, som har lært mig hvordan jeg bedst passer på mig, igennem moderskabet, ægteskabet, karriereambitionerne, livets bump og prøvelser.

I dag betyder det, at jeg er bevidst om helheden i mine valg og fravalg.  Men jeg bliver aldrig fanatisk, det er jeg for nysgerrig til.

Har du et nemt skønhedstip som vi må dele med andre?

Klæd din hud på til de skiftende sæsoner, ligesom du gør med din garderobe; serum som fugt-lingeri, ansigtscremen som et formsyet jakkesæt og ansigtsolie som hudens varme sweater.

Hvis du frit kunne vælge en aktivitet, som ville give dig masser af energi hvad ville det så være?

Et af mine egne løfter til mig selv i år, har været at acceptere naturligheden i at have brug for hvile og slappe af. At være fremfor at gøre. Bruge hvile som aktiv kilde til ny energi.

Jeg tror på at vi kan spejle os i naturen. Og ligesom vores egen indre vinter; i dagene vi har menstruation, er designet af naturen til at hjælpe os med at bremse op og tage os dyrebar tid til at regenerere, så ser jeg årstiden, vinteren og de mørke dage vi har nu, som en anledning og opfordring til at gøre det samme.

Hvis jeg må vælge én til, så er det et grineflip - der er intet mere energigivende end at græde af grin.

Følg med i Christinas smukke og poetiske univers på @chrisduster hvor du hurtigt suges med ind i en verden fyldt af selvkærlig hverdags potpourri, holistisk skønhedspleje og drømmende fine boligglimt. 

Smørslottet - Dreamers live here

Udover at være Head of Creative hos det holistiske skønhedsbrand Karmameju Skincare, bruger Christina sin energi på at renovere en smuk ældre villa a.k.a. Smørslottet på Langeland, som bliver familiens fristed.
Christina og Casper er draget af at bringe det bedste fra fortiden ind i fremtiden, og har en sans for detaljen ud over det sædvanlige. 

Følg med i projektet og bliv inspireret af de fine, drømmende og poetiske glimt på profilen @dreamers_live_here - det nyder vi i den grad selv her på CARE BY ME-kontoret.


Skriv en kommentar

Please note, comments must be approved before they are published