Materialer

...

Cashmere

Cashmeregarn

Cashmeregarn er fremstillet af de fineste hår fra cashmeregedens underuld. De fleste cashmeregeder lever i Mongoliet, Nepal og Kina, hvor klimaet er ekstremt koldt, og der kan blive ned til -40 grader om vinteren. Det tvinger cashmeregederne til at tilpasse sig klimaet ved at udvikle et dobbelt lag uld. Det inderste lag bruges til fremstillingen af cashmeregarn.

Cashmerekvalitet 

Kvaliteten på cashmere bestemmes af finhed, farve, blødhed og længde. De mest afgørende faktorer for cashmeres kvalitet er fibrenes længde og finhed. Produkter, der er fremstillet af lange, tynde fibre, fnuldrer mindre og holder formen bedre end produkter, der er fremstillet af korte, tykke hår. I Nepal inddeles cashmere i tre kvaliteter; Grade A, B og C. Grade A er den bedste og dyreste kvalitet.

CARE BY ME anvender udelukkende cashmere af Grade A-kvalitet.

Ply

Ply er betegnelsen for, hvor mange tråde cashmeregarnet er tvundet af. Hos CARE BY ME bruger vi som minimum 2-ply garn, da 1-ply garn ganske enkelt ikke er stærkt nok. Vi bruger 2-ply garn til vores håndstrikkede produkter, men vi sætter dem sammen tre ad gangen, så produkterne i virkeligheden er 6-ply (3x2).
 
Strikkefasthed

Strikkefasthed er et mål, der indikerer, hvor tæt et produkt er strikket. Strikkefastheden refererer til antallet af masker og rækker på 10 centimeter. Jo højere tallet for strikkefasthed er, jo tættere eller finere er strikken.

Økologisk bomuld

 

Der er flere årsager til, at CARE BY ME har valgt at blive GOTS-certificeret (Global Organic Textile Standard) og arbejde med økologisk bomuld i stedet for almindelig bomuld.

Økologisk bomuld er bedre for miljøet

Økologiske fibre dyrkes uden brug af syntetisk gødning eller potentielt giftige pesticider. Ved at fremme jordens frugtbarhed bidrager økologiske landmænd til at indlejre kulstof i jorden, hvilket er med til at modvirke klimaforandringerne. Det nedbringer samtidig brugen af giftige pesticider, som - i ikke-økologiske systemer - er ansvarlige for at forgifte dyreliv og floder og at ødelægge op mod 16.000 menneskeliv hvert år.

Økologisk bomuld er bedre for arbejderne

Ved at undgå potentielt giftige pesticider udsættes bomuldsarbejderne ikke for de helbredsproblemer og dødsfald, der er forbundet med ikke-økologisk bomuldsproduktion. Når brugen af pesticider undlades, reduceres produktionsomkostningerne og farmernes gæld desuden - byrden ved gæld til pesticider har medført tusindvis af selvmord i Indien, som er verdens største producent af bomuld.

Økologisk bomuld er ikke genmodificeret

En stor del af den bomuld, der produceres på verdensplan, er genetisk modificeret, men genmodificering er forbudt i økologiske systemer. Genmodificeret bomuld udgør en risiko for dyrelivet og menneskers helbred samtidig med, at den udgør en unødvendig omkostning for farmerne.

Økologisk bomuld er underlagt restriktioner for brug af kemikalier og indeholder færre kemikalierester

GOTS sikrer, at de kemikalier, der bruges til forarbejdning af tekstiler, lever op til strenge krav til giftighed og biologisk nedbrydelighed. Slutprodukterne er underlagt krav til mængden af allergifremkaldende, kræftfremkaldende eller giftige kemikalierester. Disse rester kan inhaleres eller absorberes gennem huden og forårsage allergi, hududslæt eller åndedrætsbesvær.

I modsætning hertil bruges der i den ikke-økologiske produktion titusindvis af ekstremt giftige kemikalier, hvoraf mange er klassificeret som sundhedsfarlige af Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Bedre forhold på fabrikkerne

Dårlige arbejdsforhold og mangel på individuelle rettigheder er almindeligt i tøjbranchen. GOTS-certificerede økologiske tekstiler skal opfylde nogle sociale kriterier beskrevet i Den Internationale Arbejdsorganisations (ILO) konventioner om minimumsløn, arbejdstimer, børnearbejde, organisationsfrihed, diskriminering samt nedværdigende eller umenneskelig behandling med mere.

CARE BY ME er Certified by Control Union CU863102

Få mere viden om GOTS i videoen nedenfor.