CASHMERE

Cashmere er et fantastisk natur materiale, der er stærkt vanedannende, når man først har det indenfor dørene. Brug din cashmere ofte, men husk at pleje den, så holder det i lang tid – og ser nyt ud længere!

 

Sådan vasker du din cashmere:

Vi anbefaler et du forsøger at undgå at vaske dit cashmere produkt for ofte. Cashmere er selvrensende og lugt forsvinder hurtigt fra materialet. Prøv at hænge det udenfor eller på en bøjle på badeværelset mens du bader og lad dampen rense det.

Maskinvask

Vi anbefaler at du vasker dit cashmere produkt i vaskemaskinen på enten et uld- eller håndvaskeprogram på 30 grader og max 400 centrifugering – dog ikke i store industrimaskiner. Brug altid vaskemiddel til uld og aldrig skyllemiddel.

Tør cashmere liggende gerne på et håndklæde i skyggen og aldrig i tørretumbleren. Undgå at strække materialet.

Håndvask

Du kan håndvaske dit cashmere, men da man har en tendens til at vride eller gnubbe på produktet, der vaskes, fraråder vi det. Du risikerer at vride det ud af form eller vride fibrene over. Er håndvask nødvendig, skal man vaske et produkt af gangen i lunkent vand, med flydende sæbe til uldvarer. Produktet løftes forsigtigt op og ned i vandet, du må IKKE vride eller gnubbe materialet. Skyl cashmere produktet fri for sæbe i rent lunkent vand. Pres forsigtigt skyllevand ud med håndfladen uden at vride og lad det tørre liggende fladt på et håndklæde i skyggen.

Husk, at du ikke må strække materialet!

Pletterfjerning

Cashmere er fra naturens side smudsafvisende, skulle du alligevel have en plet, så vask produktet som anvist ovenfor. Undgå at gnide på pletten! Er det ikke muligt at få pletten af ved maskin- eller håndvask, kontakt da et professionelt renseri.

 

Pilling/fnuller:

Selv den bedste cashmere kvalitet vil uundgåeligt fnulre, særligt under armene eller andre steder hvor strikken gnider mod hinanden. Vi anbefaler at man ikke benytter sig af elektriske redskaber eller at man barberer cashmeren, da man risikerer at skære tråde eller fibrer over og derved skabe mere fnuller eller huller. Brug istedet vores cashmere kam, som er skånsom overfor produktet. Placer dit cashmere produkt på en plan overflade og ”red” det, de steder du ønsker at fjerne fnuller fra. Alternativt kan du fjerne det med fingrene.

 

Opbevaring af cashmere produkter:

Undgå at hænge bluser på bøjler. Det kan strække cashmeren ud af form, særligt ved produkter med meget tyngde. Fold produktet sammen og læg det i en skuffe eller et skab. Da cashmere er et naturprodukt, er det meget attraktivt for utøj, såsom møl og tæppebiller, derfor anbefalder vi at ved længerevarende opbevaring at du pakker din cashmere i lufttætteposer. Du kan også opbevare det sammen med tørret lavendel, da det siges at holde utøj væk – og så dufter det skønt!