ALPACA & CARE BY ME

ALPACA & CARE BY ME

Hos CARE BY ME søger vi altid efter de bedste naturlige materialer til vores produkter, og da det betyder meget for os at inkorporere omtanke for både jorden og mennesker i produkterne, er alpaca fibre perfekte for CAREBY ME. Alpaca fibre er ikke kun utrolig bløde og holdbare, alpacaen i sig selv er et af de brugsdyr, der efterlader de mindste aftryk på de områder, hvor de avles. Alpacaerne har bløde fødder istedet for hove og ødelægger ikke græsrødder og træer, når de græsser. Det betyder at alpaca er et skønt, bæredygtigt materiale, som vi meget gerne vil dele med dig.

Vores nye alpaca kollektion giver dig mulighed for at style din vinter garderobe med smukke farver og accessories. Det store bløde tørklæde findes i fire flotte farver, der komplimenterer den fine hues syv forskellige farver. Sidst, men ikke mindst, har vi designet en ny håndvarmer i to farver, der er utrolig brugbar hele vinteren. Vi håber i vil tage godt i mod vores nye sydamerikanske FAIRTRADE samarbejde.  Se kollektionen lige her!

Lidt information om Alpaca:

Alpacaen stammer oprindeligt fra Andesbjergene i Sydamerika og andesindianerne har i generationer brugt alpaca fiberne til at skabe tøj.

Som llamaen er alpacaen i familie med kamelen. Alpacaen er en smule mindre end dens slægtning llamaen og den har aldrig været avlet til brug som pakkedyr, istedet er den helt tilbage til før incaernes tid avlet for dens tykke pels. Der findes to typer af alpacaer: alpaca suri, der har en lang og nærmest moppe lignende pels og alpaca huacaya, der har en kort og krøllet pels, som man ser det på får.

Selvom man ofte omtaler alpacaens pels som uld, er det teknisk set en fiber. Fåreuld indenholder lanolin og kan have en ”stikkende” følelse, alpaca er fri for begge dele, hvilket gør den helt perfekt for alle med sensitiv hud og til babyer. Fibrene er utrolig brugbare og har ikke en tendens til at rulle sig sammen, som det kan ske med fåreuld.

Desuden er alpaca fibrene hule, hvilket betyder at de er utrolig lette, dog er de til sammenligning 30% varmere end merino uld.

Fem ting du måske ikke vidste om alpacaen:

  1. Alpaca fibre er ikke brændbare
  2. Fibrene findes naturligt i 22 forskellige farver, hvilket gør alpacaen til det fiber-producerende dyr på jorden med den største farve diversitet.
  3. For incaerne havde alpacaerne mere værdi end både sølv og guld. 
  4. Én alpaca kan producere fibre nok til mindst fire bluser på et år
  5. En alpaca kan blive 20 år

 Se kollektionen lige her!

Oprettet d. under NYHEDER, INSPIRATION


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar